Conflicte lingüístic i educatiu

L’STEI debat sobre la cohesió social i l’escola en català

La conferència inagural, “Aprendre i ensenyar llengua a l’època d’Internet”, ha estat a càrrec de Daniel Cassany. | STEI

Palma |

L’STEI i l’Escola de Formació i Mitjans Didàctics han organitzat per aquest divendres i dissabte unes jornades de formació per «incentivar l’ús i el coneixement del català dins i fora de l’escola».

Amb el nom de Jornades de COHESIÓ SOCIAL I ESCOLA EN CATALÀ, la conferència inagural, “Aprendre i ensenyar llengua a l’època d’Internet”, ha estat a càrrec de Daniel Cassany, llicenciat en filología catalana, doctor en didàctica de la llengua, professor i investigador en anàlisi del discurs de la Universitat Pompeu Fabra. 

També s’ha realitzat la conferència, “Cohesió social i interculturalitat”, a càrrec de Meritxell Esquirol, coordinadora del Fòrum comunicació, educació i ciutadania. És professora de sociologia i analista cultural.

Normalització lingüística

Aquestes jornades formen part de la campanya que l’STEI ha engegat per donar força a la normalització lingüística. Clourà aquesta jornada una taula rodona per parlar de la situació del català als centres educatius on hi participaran professors en actiu -Felip Munar, Catlina Bover, Xisca Ramis... i la directora general de formació del professorat i FP, la Sra Maria Alorda, responsable també dels projectes lingüístics dels centres. 

De cara al tercer trimestre, de cara al pròxim trimestre s’organitzarà un cicle on hi participarà Montserrat Vilà, doctora en Didàctica de la Llengua, que treballarà l'expressió oral en dos cursos diferents, un per a infantil i primària i un altre per secundària i adults.

El cartell complet de les jornades és el següent:

Divendres 19 de febrer

17.15h Inauguració de la Jornada.

17.30-19.30h Conferència inaugural. Daniel Cassany, llicenciat en filologia catalana, doctor en didàctica de la llengua, professor i investigador en anàlisi del discurs de la Universitat Pompeu Fabra: Aprendre i ensenyar llengua a l'època d'Internet. 

19.30-21.00h Conferència. Meritxell Esquirol, coordinadora del Fòrum comunicació, educació i ciutadania. És professora de sociologia i analista cultural:Cohesió social i interculturalitat. 

Dissabte 20 de febrer

9.30-11.00h Taller. M. Josep Carrasco, professora de llengua catalana i literatura: Les actituds lingüístiques. Activa la llengua! Estratègies per mantenir l’ús del català.

11.00-13.00h Taller. Daniel Cassany, llicenciat en filologia catalana, doctor en didàctica de la llengua, professor i investigador en anàlisi del discurs de la Universitat Pompeu Fabra: Activitats cooperatives per a la competència oral. 

13.00h Acte de cloenda de la Jornada COHESIÓ SOCIAL I ESCOLA EN CATALÀ.

TAULA RODONA. Intervenen:

  • Maria Alorda, directora general de formació del professorat i formació professional
  • Catalina Bover, mestra d’educació infantil i primària del CEIP Son Juny i directora general d’innovació del primer pacte de progrés
  • Felip Munar, professor de secundària de català de l’IES Ramon Llull i excoordinador del servei d’ensenyament del català
  • Xisca Ramis, professora de català de l’Escola oficial d’idiomes d’Inca

Modera: M. Antònia Font, professora de català al centre d'adults La Balanguera i membre de l’STEI Intersindical. 

+ VIST