Les Jornades d’Estudis estaran dedicades al cinema i teatre

La 19a edició se celebrarà el cap de setmana dels dies 8 i 9 de novembre

SOLLER. Èxit de les Jornades d¿Estudis Locals a Can Dulce | SOLLER

|

Arriba una nova edició de les Jornades d’Estudis Locals de Sóller i Fornalutx. El Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES) ha estat de nou enguany l’encarregat d’organitzar l’esdeveniment. Els encarregats han confirmat aquesta setmana les dates en què es durà a terme la 19a edició, que serà el cap de setmana dels dies 8 i 9 de novembre. A més, cal destacar que enguany les jornades aniran dedicades al cinema i teatre de Sóller, fet pel qual gran nombre de ponències tractaran la citada temàtica. Després que l’any passat l’esdeveniment fou organitzat a Fornalutx, enguany les jornades es duran a terme a Sóller, concretament a Can Dulce.

Un total de 26 comunicacions seran les protagonistes. És el mateix nombre que els altres anys, fet pel qual els organitzadors celebren que la xifra confirma de nou una alta participació. La ponència inaugural, que es durà a terme el divendres dia 8 capvespre, anirà a càrrec de la Dra. Maria Magdalena Brotons Capó, que és professora a la Universitat de les Illes Balears (UIB) de l’assignatura Història del cinema. La protagonista parlarà sobre «La contribució del cinema a la formació de la iconografia turística de Mallorca». Per altra banda, la resta de ponents que per ara han confirmat la seva assistència són: Josep A. Morell; Antoni Quetglas; Pere Frontera; Jaume Deyà; Joan Mayol; Plàcid Pérez; Piquita Riera; Maria Ignàsia Pérez; Jaume Albertí; Juan Antonio Fernández; Carles Constantino; Pere Frontera; Lluc Garcia; Rafel Matamales; Joan Rosselló; Josep Lluís Puig; Sofia Zamrik; Francesc Lladó; Guillem Celià; Marcel·lí Got; Fabià Acosta; Joan Vicens i Joan Círia.

Com a novetat, participaran també a les jornades alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut de Sóller que han fet treballs de recerca, per tal que s’introdueixin a les jornades i que els seus treballs tenguin més visibilitat.

+ VIST