Antoni Quetglas presentarà dia 25 «La història del turisme»

L’obra editada per la Vila repassa el sector des del segle XIX fins a l’actualitat

|

L’arxiver municipal i historiador Antoni Quetglas durà a terme la pròxima setmana la presentació d’un nou llibre. Concretament, serà el pròxim divendres dia 25 capvespre quan la Sala Magna de l’Ajuntament de Sóller aculli el citat esdeveniment. Des de les 18 hores, els interessats podran conèixer de primera mà de l’autor el nou llibre «La història del turisme a la vall de Sóller i els seus voltants. Del segle XIX als nostres dies».

Segons ha contat Quetglas, «la idea de crear aquesta obra sorgí de l’Associació Hotelera fa ja bastants anys, de fet, estava pràcticament llesta quan arribà la pandèmia». La COVID obligà a ajornar la seva finalització, i fou passat pandèmia quan la regidoria de Turisme i l’Associació Hotelera proposà finalitzar l’obra que després ha acabat editant l’Ajuntament.

L’autor ha confirmat que el llibre «repassa la història del turisme al municipi, començant des del segle XIX, recalcant els primers visitants, com pogué ser l’arxiduc, i arribant fins a l’actualitat, concretament fins fa uns dos anys». El llibre té diverses parts. Per una banda, té una part històrica que repassa el sector turístic. També té una part que parla sobre la història dels hotels, hostals i pensions que hi ha hagut a la Vall durant tots aquests anys. Els agents turístics també són protagonistes, ja que l’obra parla de les excursions marítimes que s’han fet, de senderisme, etc. I, finalment, també estan integrades dins el llibre de Quetglas les associacions que han estat lligades al foment del turisme durant tots aquests anys registrats. El llibre té unes 350 pàgines, i va acompanyat de fotografies de diferents èpoques. S’han editat 300 exemplars, alguns dels quals seran repartits a les biblioteques i centres educatius, mentre que els altres seran posats a la venda. La regidora de Turisme, Llum Castañer, ha organitzat la presentació.

+ VIST