L’Ajuntament restaurarà set caparrots amb el romanent

Són nans del conte de Blancaneu que es troben en mal estat

|

La regidoria de Cultura té previst la restauració d’alguns dels caparrots municipals. Es tracta de set nans del conte de na Blancaneu que es troben en mal estat de conservació, per la qual cosa l’Ajuntament vol invertir més de 2.500 euros del romanent que encara s’ha aprovat per reparar els caparrots que s’utilitzen pels passacarrers i retornar-los al seu estat original. Una de les intervencions més destacades que s’extreu de l’informe encarregat a un restaurador expert és llevar pes de les figures per facilitar el seu transport durant les desfilades. A causa de les contínues reparacions, els caparrots han anat guanyant pes i «fins a tenir un gruix considerable», indica la descripció.

Una altra proposta és repintar les cares perquè es puguin identificar en cada un dels nans del conte i unificar el color de cada caparrot per a que es reconegui.

Per això, la regidora de l’àrea, Antònia Frau ha presentat la proposta a l’equip de govern, un cop que el restaurador ha avaluat l’estat de totes les figures. De l’informe s’extreu «la dificultat per identificar els personatges» que representen els set nanets del conte dels germans Grimm, les deformacions per humitats i els despreniments de les capes de pintures que evidencien un grau de deteriorament. En aquest sentit, Frau confia recuperar-los «perquè tornin a l’esplendor que els pertoca», digué.

Si bé els romanents encara no s’han aprovat, Frau confia tenir la partida «perquè n’hi ha tres que ja no desfilen perquè estan molt mal conservats». A més dels caparrots, la regidora ha reservat una partida per renovar també el vestuari d’aquelles figures que quedaren sense nova vestimenta en la primera fase.

D’aquesta manera, de la dotzena de caparrots que hi ha se’n restauraran set del total de la dotzena. En acabar la recuperació de les figures, Frau no descarta encarregar la fabricació de dues figures més de gegants propis per representar a l’Ajuntament.

+ VIST