Sóller obre el termini per legalitzar habitatges en sòl rústic

En sòl rústic protegit afecta obres d’abans de 1991 i en nucli rural a les anteriors a 2014

Reunió celebrada dimarts entre els tècnics municipals i privats a l’Ajuntament.

|

A partir d’ara els propietaris que tenen un habitatge construït en sòl rústic poden demanar la legalització de les construccions a l’Ajuntament. Mitjançant una sol·licitud al departament d’Urbanisme i Obres que inclogui un projecte tècnic d’un arquitecte, la Vila pot legalitzar els habitatges construïts en rústic.
En el cas de les construccions situades en sòl rústic protegit, el propietari podrà legalitzar-les sempre i quan l’habitatge s’hagi edificat abans de l’any 1991. Pel que fa als habitatges que es troben dins el nucli rural, es podrà demanar la sol·licitud per a la seva legalització si s’han construït abans del 2014. No obstant això, el regidor d’Urbanisme i Obres, Juan A. Lorente explicà que en cas que els particulars es vulguin acollir a aquest apartat del decret llei de Simplificació Administrativa «cada cas s’estudiarà en profunditat pels tècnics municipals», digué.

Així mateix, des del departament s’establiran uns criteris que condicionaran la legalització o no de la propietat privada. Per tant, «a partir d’ara els particulars poden sol·licitar o assessorar-se al departament per comprovar si el seu habitatge respon als criteris de legalització».
La normativa i les pautes de com presentar la documentació per acollir-se al decret es presentà en una reunió celebrada dimarts entre els tècnics municipals i arquitectes i aparelladors privats amb l’objectiu d’informar sobre aquest apartat del decret llei aprovat al mes de maig.

Així mateix, aquesta setmana l’Ajuntament ha posat a disposició dels particulars unes ajudes destinades a la rehabilitació d’edificis per millorar l’eficiència energètica. Les actuacions realitzades a les cases podran obtenir fins a un 80% de la subvenció si l’estalvi energètic aconseguit arriba al 60%. Això es tradueix en una bonificació de fins a 21.400 euros per habitatge.

+ VIST