La Vila vol reconvertir l’Hospici i Ses Marjades en habitatges

Cediria els edificis al Govern, que construiria pisos de protecció oficial

L’Hospital, que podria acollir habitatges, vist des del carrer de Sa Lluna. | Paco Grancha

|

Nova actuació de l’Ajuntament per fer front a la manca d’habitatges al municipi. La darrera proposta que té prevista la Vila és la de reconvertir els edificis de l’Hospici i Ses Marjades en habitatges. Aquesta actuació seria possible gràcies al Govern balear, qui ha posat en marxa un programa anomenat ‘Construir per llogar’. Aquest pla es basa en el fet que els ajuntaments de l’illa cedeixen terrenys o edificis a la institució, per tal que sigui ella qui construeixi en aquests espais pisos de protecció oficial.
En el cas de Sóller, tenint en compte la manca de terrenys, l’Ajuntament ha optat per intentar cedir l’Hospital i Ses Marjades al Govern per tal que Sóller disposi en un futur d’una major oferta d’habitatges, i en aquesta ocasió a preus més assequibles. De fet, a Mallorca aquest tipus d’habitatge social està pensat per garantir que tots els ciutadans disposin en algun moment de l’oportunitat d’accedir a un habitatge digne i estable.

Per altra banda, tal com indica el nom del programa (que surt de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat), aquests nous pisos tan sols es podrien llogar, no podrien ser venuts. Aquest pla ha estat ideat per tal d’augmentar l’oferta d’habitatge a les Illes Balears, els residents de les quals pateixen infinitat de problemes durant els darrers anys per trobar habitatges assequibles i en condicions òptimes.

Així doncs, la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer, que ha estat qui ha posat en marxa juntament amb Obres la proposta d’oferir al Consell l’Hospici i Ses Marjades, ha confirmat aquesta setmana que «el passat mes d’abril ens vàrem reunir amb el director general d’Habitatge, Pep Reynés». Segons explica Castañer, «aquella reunió la vàrem dur a terme perquè Reynés ens expliqués en què consistia aquest nou programa, amb el que convidaven els ajuntaments a què cedim terrenys o edificis perquè siguin convertits en habitatges». La regidora confirma que «vista la seva bona predisposició, enviàrem ràpidament la documentació on proposam cedir l’Hospital i Ses Marjades per tal que executin aquesta remodelació i disposar així de més habitatges a preus assequibles en el municipi». El pròxim 8 de juliol la Vila es tornarà a reunir amb el director d’habitatge per tractar el tema.

+ VIST