Deià demana al Govern Estatal que crei una reserva marina de 1.500 hectàrees

|

El ple de l’Ajuntament de Deià aprovà la setmana passada sol·licitar al Govern de l’Estat Espanyol declarar una reserva marina d’interès pesquer a la zona central de la Serra de Tramuntana, és a dir, just davant el municipi. L’Ajuntament considera que l’establiment d’una reserva marina «podria multiplicar entre cinc i vint vegades la presència de peixos a la zona en un termini de tres anys».

Per aquest motiu, en el darrer ple tots els partits aprovaren mitjançant una declaració institucional sol·licitar a l’administració competent que és l’Estat Espanyol, sol·licitar una reserva marina d’aproximadament 1.500 hectàrees. En el document defensen que «aquest fet podria generar una esperança a la pesca artesanal que desapareixerà de la costa nord-oest de Mallorca si continua el declivi dels darrers quinze anys en què s’ha perdut el 75% de la població de peixos».

Així mateix, també sol·liciten que es realitzin estudis ambientals per a determinar la superfície idònia d’aquesta reserva, demanant que «almenys correspongui a la zona marítima confrontant amb el municipi de Deià». Des de l’Ajuntament no només consideren necessari l’establiment d’una reserva marina, sinó que demanen al Govern de les Illes Balears i al Govern de l’Estat mesures reguladores «immediates en relació amb la saturació de vaixells i iots recreatius que els mesos estivals es produeix a la zona de Cala Deià i de sa Foradada».

Finalment, conviden els municipis de Sóller, Valldemossa, Banyalbufar i Estellencs a sumar-se a aquesta iniciativa així com donen suport a la creació de la Reserva Marina d’Interès pesquer entre ses Puntes i el Morro d’en Llobera, amb una extensió de 5.000 hectàrees fa anys que es demana.

+ VIST