L'Esquerra Independentista publica el seu manifest per la Diada de Mallorca

|

Aquest divendres, l'Esquerra Independentista ha fet públic el seu manifest amb motiu de la Diada de Mallorca.

Les entitats de l'Esquerra Independentista han declarat que «el context polític institucional torna a situar en el poder el PP amb el suport de l'extrema dreta de VOX». Aquest govern, diuen, «ha començat a aplicar mesures que marquen el perfil clar del programa espanyolista: atacs sistemàtics a la llengua i a la cultura pròpies de Mallorca amb la segregació lingüística a les escoles i l'arraconament del català a tot el sector públic».

A més, han fet referència a l'eliminació de l'Oficina de Drets Lingüístics i a la seva substitució per l''Oficina de Libertad Lingüística', a l'eliminació de les polítiques d'igualtat i de reconeixement de la violència masclista i de la diversitat sexual i de gènere. Han remarcat que el programa del Govern està del capitalisme i dona barra lliure als especuladors, i que provoca més monocultiu turístic, privatitzacions i destrucció del territori.

Han recordat també que els governs anteriors, suposadament progressistes, «no han estat capaços de proposar alternatives reals» ni de «fer front als principals reptes socials i culturals de les classes populars mallorquines».

Finalment, han constatat que és necessari «un moviment popular fort i organitzat, per fer front als reptes que tenim com a poble» i que cal «creure en les nostres pròpies forces per alçar un mur popular contra totes les agressions al nostre poble i per avançar cap a la conquesta de la sobirania plena en tots els àmbits».

+ VIST