L'IBDona «condemna» la violència masclista en el cas de l'incendi provocat per un home una casa de La Vileta

|

La directora de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), Cati Salom, ha «condemnat» aquest dilluns l'incendi provocat per un home en el seu habitatge mentre la seva dona i filla estaven dins, en el barri de La Vileta, a Palma.

En un comunicat, l'IBDona ha qualificat els fets ocorreguts la matinada del dissabte al diumenge de temptativa d'homicidi i ha denunciat la «situació dramàtica» viscuda per la dona.

Segons l'organisme, aquests fets posen de manifest que, «desgraciadament, hi ha molta feina per fer en la prevenció i l'educació contra la violència masclista».

L'IBDona ha recordat que les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores a través del telèfon 971 17 89 89. També està disponible el telèfon d'atenció a les víctimes 016 i, en cas d'urgència , el 112.

Presumptament, l'home va amenaçar amb incendiar el domicili després d'una discussió amb la dona, i finalment va complir amb la seva amenaça. Afortunadament, la dona i la filla varen poder fugir de l'immoble. L'home, de 21 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'incendi; així com també de maltractaments en l'àmbit familiar. El Jutjat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança.

+ VIST