Magaluf vol deslligar-se del turisme d'excessos amb el Festival de Literatura Expandida

|

Aquest dilluns s'ha presentat la tercera edició del Festival de Literatura Expandida Magaluf (FLEM), una cita literària que aplegarà una trentena d'escriptors i artistes del 5 al 8 d'octubre.

Aquest esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament de Calvià i la Fundació Calvià. El batle, Juan Antonio Amengual, ha destacat el FLEM com «un esdeveniment mobilitzador de turistes i residents interessats en la cultura».

Segons Amengual, el Festival serveix «per virar la imatge que es té de la zona i promocionar un nucli amb un entorn i oferta privilegiats». La repercussió mediàtica de Magaluf lligada a la cita literària es valora en uns 900 mil euros, i el batle ha assegurat que en pròximes edicions es podrà gaudir d'un Passeig Marítim nou.

A la primera edició del FLEM hi acudiren unes dues mil persones, i s'espera que enguany la xifra pugui quadriplicar-se. Tots els esdeveniments són de franc i el FLEM té el propòsit d'emfatitzar en rols nous de la literatura, «en rompre motlles i en oferir noves experiències».

+ VIST