El Consell organitza nombroses activitats per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Cartell de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzada pel Consell de Mallorca. | Consell de Mallorca

| Palma |

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha presentat aquest dissabte, a través de la Direcció Insular de Residus, el programa d'activitats, tant per a públic infantil com per a públic adult, de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es durà a terme del 21 al 29 de novembre, amb l'objectiu de «sensibilitzar a la ciutadania» sobre la prevenció en generar-los.

Segons ha volgut destacar la vicepresidenta del Consell i també consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot,«s'ha de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, i cal donar a conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament».

Per part seva, la directora insular de Residus, Patricia Arbona, ha considerat que «la ciutadania ha de tenir més informació i coneixements sobre la gestió dels residus a l'Illa perquè se sensibilitzi i s'impliqui en la seva prevenció i reducció». «Tots hem de voler una illa més neta i habitable», ha posat l'accent.

En aquest sentit, el programa d'aquestes jornades tendrà com a fil conductor l'educació ambiental i la gestió dels residus, amb cinc eixos transversals. Aquests cinc eixos són: el malbaratament alimentari, la reducció de residus provinents d'envasos d'un sol ús, la Compravenda responsable i sostenible, la matèria orgànica: la gran oportunitat, i, finalment, segones oportunitats: de residu a recurs.

Així, per al públic infantil s'han organitzat contacontes, obres de teatre i tallers infantils. Mentrestant, per al públic adult hi ha planificades conferències i una mostra de cuina en directe. La Direcció Insular ha animat a tota la ciutadania a «participar de manera activa en aquest procés de canvi per tal de poder així continuar treballant per oferir alternatives més sostenibles, integradores i respectuoses amb el context territorial que envolta l'Illa».

Amb tot, el Consell de Mallorca ha posat l'accent que per a poder participar en les activitats d'aquest programa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus serà necessari realitzar una inscripció prèvia en el correu aina@gram.cat o a través del telèfon 636 979 418.

+ VIST