El Parlament demana una llei estatal contra la discriminació cap a les persones trans

|

La Comissió d'Afers Institucionals i Generals de Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició amb la qual sol·licita una llei estatal contra la discriminació cap a les persones trans.

Es tracta d'una proposta impulsada per Unides Podem junt a MÉS i PSIB, i que ha estat aprovada per unanimitat.

La proposta, incorporant una Esmena d'addició de Ciudadanos, també sol·licita al Govern que demani un informe al Consell LGTBI que contingui recomanacions per al Govern espanyol per a la redacció de la llei estatal.

La promotora de la iniciativa, Esperança Sans, ha defensat que el col·lectiu trans té unes necessitats específiques, com «la necessitat que se'ls reconegui el dret a la identitat i a l'autodeterminació del gènere, així com al fet que es garanteixin tots els drets dins de l'àmbit sanitari, educatiu i laboral fonamentats en el principi de la despatologització«.

La diputada d'Unides Podem ha denunciat que el col·lectiu trans «ha estat estigmatitzat des de sempre i això també és degut al fet que principalment s'ha tractat com un assumpte clínic», remarcant que «fins a l'any 2018 l'Organització Mundial de la Salut considerava que es tractava d'una malaltia mental».

Sans ha cridat l'atenció també sobre l'assetjament escolar i les agressions cap a persones trans, el suïcidi d'adolescents transsexuals o l'explotació sexual.

+ VIST