MÉS demana una llei estatal que doni estatus de víctimes als represaliats pel feixisme

|

El senador Vicenç Vidal ha visitat aquest dijous les excavacions en el cementeri de Son Coletes (Manacor) i ha reclamat una llei estatal que «doni l'estatus de víctimes als represaliats pel feixisme».

Durant la visita, ha estat acompanyat pels diputats del seu partit Miquel Ensenyat i Joan Josep Mas, així com el batle de Manacor, Miquel Oliver, i els regidors Carme Gomila, Sebastià Llodrà i Joan Gaià. Vidal ha expressat la seva «profunda emoció pel fet que, sols amb el gest valent de l'equip que encapçala Oliver, es faci una autèntica passa de gegant a la reparació i dignificació de les víctimes de la repressió franquista que va assolar el Llevant de Mallorca l'estiu i la tardor de 1936».

El senador també ha recordat que fa uns mesos el senador Carles Mulet, de Compromís i membre d'Esquerra Confederal, va presentar un projecte de llei de víctimes i memòria estatal «molt més ambiciós de la que mai ha plantejat el PSOE» que se centri en «dignificar i donar estatus de víctimes a les persones assassinades i represaliades pel franquisme i a les seves famílies».

Segons Vidal, això «és clau per avançar cap a un procés reparatori real de memòria democràtica».

+ VIST