La UIB oferirà un diploma universitari sobre legislació i drets lingüístics

El Consell de Govern ha aprovat fer una aportació per finançar el Diploma Universitari de Legislació i Drets Lingüístics. Aquests nous estudis s’impartiran a la Universitat de les Illes Balears (UIB) durant el proper curs 2020-2021. Concretament, el període lectiu serà entre el 2 i el 30 de novembre de 2020. Es tracta d’un títol propi de la UIB amb 6 crèdits ECTS.

L’ajuda que concedeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística, és d’un import màxim de 7.000 €, per finançar el cost de les actuacions que constitueixen l’objecte dels estudis corresponents al Diploma. La titulació cerca la formació especialitzada en l’àmbit del dret lingüístic, amb la finalitat de garantir que els ciutadans de les Illes Balears puguin exercir els drets lingüístics que els reconeix la legislació vigent. La formació arriba en un moment en què està en procés de creació l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, una eina que tendrà les finalitats de vetllar perquè els drets lingüístics siguin respectats i de fer front als casos d'atac o discriminació per motiu de llengua.

En el curs s’hi tractaran continguts específics del dret lingüístic propi de les Illes Balears que no s’aborden en cap assignatura obligatòria, bàsica o optativa de cap titulació oficial de la UIB, i en particular en els plans d’estudis del grau de Dret o de Llengua i Literatura Catalanes, ni dels màsters oficials o propis vinculats a aquestes titulacions.

En relació amb el mòdul dedicat al marc legal de la llengua catalana que ja es va incloure en el postgrau Expert Universitari en Dinamització Lingüística, títol propi de la UIB, del curs 2019-2020, s’ha d’especificar que el Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics representa un aprofundiment i una ampliació de continguts relacionats amb la matèria.

+ VIST