249 candidatures opten a ser finalistes de la setena edició dels Premis Martí Gasull

La Plataforma per la Llengua ja ha rebut tots els noms de les persones i entitats que poden optar als VII Premis Martí Gasull i Roig. El jurat, format per Eva Bertrana, Jaume Cabré, Òscar Escuder, Anna Moner, Isona Passola, Joan Maria Pou, Pilar Roig, Fanny Tur, Xevi Xirgo i Francesc Marco, es reunirà la propera setmana per debatre i anunciarà qui són els tres finalistes. Carme Forcadell també rebrà les propostes de candidatures a la presó de Mas d'Enric per poder valorar-les.

A partir del 9 de gener s'obrirà un període de votació popular a través de la web http://www.premimartigasull.cat/ per a escollir-ne el guanyador, i el 17 de febrer es donarà a conèixer en l'acte de lliurament de premis al Teatre Poliorama de Barcelona.

Igual que l'any passat, els Premis tendran dues modalitats: el Premi Martí Gasull i Roig i el Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig. Aquest segon guardó té un caràcter honorífic i el concedeix el jurat a persones que s'han distingit per la defensa de la llengua i la millora de la situació del català durant la seva trajectòria.

«Des de l'ONG del català volem agrair l'alta implicació en aquesta primera fase dels Premis i convidem a continuar participant en la votació dels finalistes», ha remarcat la Plataforma per la Llengua.

+ VIST