El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble», als cinemes Ocimax de Maó

El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble» es podrà veure als cinemes Ocimax de Maó (sala 3), divendres 22 de novembre a les 20.15 h.

Dins les iniciatives del Consell Insular de Menorca per a commemorar el 40è aniversari de la publicació del primer treball discogràfic de TRAGINADA, a part del concert-homenatge amb músics menorquins de la Diada de Menorca 2019, hi ha l’edició d’un documental que mostra la història del grup i del context de l'època.

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca-CIM (AISM) s'ha encarregat de l'elaboració i producció d'aquest documental. Durant la primavera i l’estiu del 2019 Magda Timoner (realitzadora), Miquel López Gual (historiador) i Jordi Orell (musicòleg) han entrevistat tant els components originals com altres personalitats actuals i d'aquell moment per a realització d'aquest documental que ens ajudarà a entendre millor el fenomen. Les entrevistes es complementen amb les fotografies i vídeos de l'AISM. El metratge aprofita l’excusa de Traginada per intentar endinsar-se en una època –la Transició– de molts canvis i de gran efervescència social, cultural i política, un dels períodes més rellevants de la història contemporània de Menorca.

La peça es va estrenar dins el Menorca Doc Fest, el passat 3 de novembre, amb gran èxit. Després de Maó, es podrà veure a Alaior el 15 de desembre, i a altres poblacions.

+ VIST