Mallorca traurà la lectura al carrer amb la iniciativa 'Literanit'

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous 'Literanit 2019', una iniciativa que se celebrarà per primera vegada a l'Illa i que traurà la lectura al carrer a través d'una programació nocturna que inclou improvisacions teatrals en els autobusos, poemes musicats a bars, taules rodones i xerrades, signatura de llibres, conta-contes, eslam poètic i una lectura continuada en diversos idiomes de 'El Petit Príncep'.

La institució insular ha explicat que aquest esdeveniment interdisciplinari està promogut per la institució Francesc de Borja Moll i té el suport del Consell mitjançant una línia d'ajudes a esdeveniments de promoció sociocultural.

Durant la roda de premsa, la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, ha explicat que s'aposta per propostes que «enriqueixen com a societat mostrant com la diversitat de llengües i de cultures es converteix en un canal d'integració i comunicació».

Per part seva, el promotor de la iniciativa i portaveu de la institució Francesc de Borja Moll, Toni Mir, ha indicat que es cerca «una trobada amb la lectura en hores no habituals i en espais no habituals» perquè la lectura es converteixi en un fet estimulant. A més, ha indicat que aquesta iniciativa transformarà l'acte individual de llegir en col·lectiu per a captar l'atenció de nous lectors.

La primera nit de la lectura se celebrarà aquest dissabte 28 en diferents espais de Palma. L'escriptor Sebastià Portell s'encarregarà la lectura del pregó inaugural, a les 18.00 hores a la plaça de la Porta Pintada de Palma.

+ VIST