El Consell convoca els premis Mallorca de creació literària

La convocatòria dels guardons està dotada amb 90.000 euros i s’entregaran en el marc de la Diada

El Consell ha convocat aquest divendres els Premis Mallorca de Creació Literària.
La vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han presentat els guardons les bases dels quals es publiquen aquest dissabte al BOIB.

Es manté la dotació econmica en les diferents les modalitats convocades: 35.000 euros per a narrativa, 25.000 euros per a poesia i 30.000 per a assaig. Els guanyadors hauran de destinar part de l'import del premi a l'edició i distribució de les obres.

Tal com ha explicat Lluís Segura, el departament que dirigeix ja s'ha reunit amb representants de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) per a modificar la convocatòria del pròxim any, ja que no s'ha disposat de temps suficient per a fer-ho per a aquesta edició. El titular de Política Lingüística va assegurar que de cara a 2020 es canviarien les condicions relatives a l'edició. Així mateix, s'augmentarà el nombre de modalitats i s'augmentarà l'import dels premis, entre altres novetats que estan àdhuc per concretar.

Les bases estipulen que les obres han de ser originals i inèdites, i que no s'hagin presentat en altres concursos. Les originals s'hauran de presentar amb pseudònim. Hi haurà quatre jurats en cada categoria, que hauran de fer públic el seu veredicte abans del 31 de desembre.

+ VIST