L'exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada a la Misericòrdia

La mostra creada per la regidoria de Cultura de Santanyí obrirà les seves portes dia 22 de gener

L'exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada al centre cultural de la Misericòrdia de Palma. | Ajuntament de Santanyí

Palma |

Per commemorar els 100 anys del naixement d'un dels santanyiners més il·lustres del municipi, l'Ajuntament de Santanyí va impulsar una exposició sota el títol 'Una vida per la cultura: Bernat Vidal i Tomàs 1918-2018'. Apotecari de professió, Vidal i Tomàs és considerat el patriarca de l'anomenada 'Escola de Santanyí' de la qual hi forment part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal.

Ara, aquesta exposició es trasllada al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma, de la mà del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. La inauguració serà dimarts 22 de gener a les 20.00, i romandrà a la sala d'exposicions fins al 9 de febrer.

Tal com han destacat des del Consell, Bernat Vidal i Tomàs és una de les personalitats més importants de la cultura de Santanyí, i de les lletres catalanes. Va escriure novel·la, poesia, es dedicà a la investigació històrica, i es va relacionar amb altres escriptors i personatges cabdals que defensaren la llengua i la cultura com Salvador Espriu, Llorenç Villalonga, Maria Antònia Salvà o Josep Pla.

Dos dels escriptors encara en actiu de més èxit que ha donat el poble de Santanyí, com són Antoni Vidal Ferrando i Antònia Vicens, el consideren «un mestre» sense el qual no haurien arribat on són el dia d'avui.

La mostra, tal com han explicat, és un recorregut per la vida i les diferents etapes en les quals es pot dividir la vida i obra de Bernat Vidal i Tomás. L'exposició inclou fotografies i documentació del seu arxiu personal que no s'havien mostrat mai al públic. L'encarregada de coordinar el contingut ha estat Bel Vidal, filla de Bernat Vidal i Tomàs, historiadora i estudiosa de la figura i la feina del seu pare.

Ricarda Vicens, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santanyí, s'ha mostrat molt satisfeta d'haver enllestit l'exposició i que ara es pugui veure a Palma.

+ VIST