El Consell implantarà la recollida de matèria orgànica arreu de Mallorca

|

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment el Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca (PDSR), que té com a objectiu afrontar la separació de matèria orgànica, implantant la seva recollida en tot Mallorca d'aquí a dos anys.

Una altra de les novetats principals del pla és que unifica els actuals plans de residus no perillosos, el de residus sòlids urbans i el de construcció, demolició, voluminosos i pneumàtics fora d'ús.

Així mateix, es potencia el servei de punts nets i d'estacions de transferència per facilitar i potenciar l'establiment d'una xarxa d'instal·lacions que permetin potenciar la preparació per a la reutilització i les recollides selectives minimitzant els impactes vinculats al transport i tractament.

La portaveu adjunta del PSIB, Maria Francisca Servera, ha explicat que el pla «servirà per respectar la jerarquia de residus i potenciar un canvi de model cap a una economia circular, reduint tant l'entrada dels materials com la producció de les deixalles i donant resposta a les iniciatives que formen part de l'estratègia Europa 2020».

Respecte al sistema de recollida a tot Mallorca, Servera ha concretat que «s'han planificat noves instal·lacions descentralitzades de Son Reus de manera que s'acosti al màxim el tractament a diferents municipis de l'illa amb l'objectiu clar de la reducció de residus».

+ VIST