Turisme aixeca 142 actes a locals de restauració i oci nocturn per operar il·legalment

|

La Direcció general de Turisme ha aixecat un total de 142 actes en establiments d'oferta complementària de restauració de Mallorca, 44 d'elles per no estar inscrits a la Conselleria de Turisme i 98 per no complir amb altres requisits de la normativa actual.

Segons han informat aquest divendres, aquest és el resultat d'una campanya d'inspecció realitzada durant diverses nits de juny i juliol en locals d'Alcúdia, Cala Ratjada, s’Arenal, Cala Millor i Magaluf.

El cos d'inspecció de la Conselleria ha visitat 449 locals, entre els quals hi havia restaurants, bars, sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert i altres establiments de restauració que tenen activitat principalment en hores nocturnes.

Així, es va detectar que 44 establiments eren il·legals a l'efecte de normativa turística, ja que no constaven en el registre de Turisme, és a dir, no havien presentat la declaració responsable d'inici d'activitat (que es coneix com Driat). Aquesta és una infracció la sanció de la qual pot oscil·lar entre els 4.001 i els 40.000 euros.

La resta d'actes aixecades corresponen a locals que incomplien obligatorietats com disposar de fulles de reclamació, exhibir els distintius del tipus de categoria al com pertanyen o informar a l'administració de canvis en la propietat. La sanció per a les infraccions lleus podria ser de fins a 4.000 euros.

En aquesta campanya d'inspecció turística s'ha incidit especialment sobre les zones amb més establiments d'aquest tipus i afluència de visitants i s'emmarca en les accions de control que es fan cada any des de la Conselleria en diferents zones turístiques.

L'any passat es visitaren 229 establiments de Platja de Palma i Magaluf i s’aixecaren 41 actes.

+ VIST