[VÍDEO] Denuncien que un vaixell ha fondejat damunt la posidònia de Portocolom

Denuncien que un altre vaixell ha fondejat damunt la posidònia de Portocolom. | Salvem Portocolom

Palma/Portocolom |

La plataforma Salvem Portocolom ha denunciat aquest dissabte que un altre vaixell de 26 metres d'eslora ha fondejat amb la cadena i l'ancora damunt les praderies de posidònia de la localitat.

L'entitat ha explicat que, entre dijous i divendres, un veler de 26 metre d'eslora Totem, de bandera holandesa va fondejar a damunt la praderia a les 15.39 del dijous 28 de juny, hora local.«El Totem va seguir allà mateix tot el matí i part de l'horabaixa fins que cap a les 16.30 partia del port. Entretant, membres de la nostra plataforma varen poder fotografiar i filmar l'àncora i la cadena del vaixell a damunt de l'alga. També, donada la inoperativitat institucional, cap a les 14 hores, vàrem telefonar el 112 per assegurar-nos que s'havia rebut l'avís», han explicat.

Segons la plataforma, «resulta indignant que, tenint la Conselleria un servei de vigilància tan a prop, de nou hagin de ser persones voluntàries les que hagin de fer els avisos, actuar i difondre aquestes situacions. D'igual manera, és penós que una altra vegada hàgem de ser nosaltres, amb els pocs mitjans dels quals disposam, els i les que hem d'obtenir les proves i posar la denúncia».

Des de Salvem Portocolom exigeixen que «s'assumeixin responsabilitats i que es posin més mitjans perquè això no torni a passar. No pot ser que aquesta es converteixi en la cançó de l'estiu». Finalment, la plataforma ha volgut recordar que l'esperat decret de protecció de la posidònia encara no ha estat aprovat.

+ VIST