[VÍDEO] Denuncien la incompetència de les autoritats en un cas de maltractament animal

|

Els col·lectius animalistes han mostrat la seva indignació davant l'actuació de la Conselleria de Medi Ambient en el cas de les ovelles abandonades a s'Indioteria (Palma).

Coneguts activistes com Guillermo Amengual (coordinador d'AnimaNaturalis aMallorca i portaveu de la campanya antitaurina Mallorca Sense Sang) estan indignants perquè, finalment, els agents de la Conselleria i del Seprona que han inspeccionat la finca on es troben els animals, han certificat que les ovelles estan ateses i que l'amo -un ramader professional- els ha dit que mengen cada dia. Tot això, malgrat que les imatges i vídeos que han publicat a Facebook els grups animalistes mostren un evident estat de desnutrició dels animals. 

Amengual explica que algunes d'aquestes ovelles ja han mort i que les altres estan sobrevivint gràcies als voluntaris que han anat aquests dies a donar-los menjar i aigua. L'activista creu que s'hauria d'haver posat una sanció al propietari dels animals tal com preveu la llei de 1992 que prohibeix «deixar morir de fam» o «no atendre les necessitats dels animals» i que s'haurien d'haver retirat les ovelles al propietari i permès que entitats i particulars que s'hi havien oferit les poguessin adoptar.

Esquerra Unida demanarà que Palma i Mallorca deixin de considerar-se 'amigues dels animals'

El grup de Facebook 'Rescatando juntos' ha denunciat que, «una vegada més» veuen «la passivitat de les institucions i la seva falta de respecte i sensibilitat per el benestar animal».

Esquerra Unida de les Illes Balears demanarà que es reitiri a la capital de Mallorca i a l'illa mateixa el distintiu d'amigues dels animals, en vista del poc compromís de les institucions amb el benestar dels animals.

+ VIST