El sociòleg Joan Miralles és el nou president d'Aptur

El sociòleg Joan Miralles és el nou president d’Aptur.

|

Joan Miralles ha estat triat aquest dimarts per unanimitat nou president d’Aptur durant una assemblea de socis celebrada a l’edifici del Poble Espanyol de Palma.

Miralles encapçala una candidatura formada per un grup de petits propietaris i empresaris del sector turístic vacacional, advocats, economistes, i especialistes universitaris en Turisme i Màrqueting.

L'objectiu de la nova junta al capdavant de l'Associació és la «democratització del turisme, el foment de l'ocupació i el benestar, l'impuls de la desestacionalització, la promoció del producte autòcton i del comerç local, el respecte per la seguretat jurídica, i la innovació constant com a referent i icona del desenvolupament». Segons ha declarat Miralles, el lloguer vacacional és «un sector que s'ha de dignificar i que suposa una font de riquesa no només per als propietaris sinó per als ciutadans de les Illes en general».

A més, el nou president ha remarcat la importància de la sostenibilitat i ha recordat que «el 33 per cent de la despesa que realitza el client que lloga un allotjament ho destina al mateix barri o poble, en un model econòmic transversal que fomenta sinergies i estratègies entre el sector agroalimentari i la indústria de les Balears».

La nova junta d’Aptur defensa també la importància de l'impost de turisme sostenible i l'ús de mesures d'estalvi energètic.

Joan Miralles és Doctor en Sociologia, especialista en Sociologia del Turisme, Turisme Residencial i Cooperació al Desenvolupament, a més de ser propietari d'un habitatge vacacional. El nou vicepresident serà Antoni Serra Cantallops (Doctor en Màrqueting turístic i professor de la UIB).

+ VIST