Santa Catalina comptarà amb un pressupost de 700 mil euros en millores

Santa Catalina comptarà amb un pressupost de 700 mil euros en millores.

|

El batle de Palma, José Hila, acompanyat pel regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i de la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, han fet aquest dijous matí una visita a les obres que de remodelació de paviments i supressió de barreres urbanístiques i arquitectòniques que l'Ajuntament du a terme en el carrer del Vicari Antoni Marimón i els trams parells del carrer de Sant Magí entre l'esmentat carrer de Vicari Antoni Marimón i el carrer Cotoner, a la barriada de Santa Catalina.

A més, també es crearà una nova zona de vianants, en el tram del carrer Mir entre els carrers de Sant Magí i Bayarte, i s'invertiran al voltant de 555.376 €, finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, per a renovar l'enllumenat públic del barri amb la instal•lació lluminàries LED que suposarà un estalvi econòmic de 62.243 €/any.

Hila ha afirmat que «aquesta inversió, amb la millora de voreres, l'espai públic, l'enllumenat i la zona per a vianants del carrer de Mir donaran més espais de tranquil·litat per a les famílies». El batle també ha destacat que «estam treballant per a la millora de molts de barris, la nostra prioritat és invertir en els barris, millorar l'espai públic i tenir una ciutat més cuidada». «Invertir en els barris, això és el que farem tota la legislatura», ha sentenciat.

El cost aproximat dels treballs a les voreres i la nova zona de vianants serà de 140.000 €.

Paviment descontaminant a la zona per a vianants

Per la seva banda el regidor Romero ha informat que en la nova zona per a vianants del carrer de Mir s'instal·larà un paviment descontaminant que «ens ajudarà en la política de l'equip de govern d'aplicar millores mediambientals i que es complementaran amb el nou enllumenat i una nova línia d'arbrat».

Aquest paviment descontaminant estarà format per lloses de formigó ecològic que s'activa en presència de la llum solar produint una reacció d'oxidació similar a la fotosíntesi de les plantes. Aquesta rajola ataca als productes contaminants orgànics i inorgànics, com els òxids de nitrogen (NOx), convertint-los després d'un procés de mineralització en productes innocus que són arrossegats per la pluja i el vent, sent beneficiosos per a la vegetació.

Millores enllumenat públic

El nou enllumenat del barri de Santa Catalina en el que s'invertiran al voltant de 555.376 €, finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, suposarà un estalvi econòmic de 62.243 €/any, pel que es preveu un període de retorn de la inversió de 8,9 anys.

S'instal·laran lluminàries LED diferents potències i es canviaran les llums de vapor de mercuri per llums de vapor de sodi. A més es reduiran els 16 centres de comandament existents actualment a 10, mantenint els que es troben en bon estat. També s'adaptarà tota la instal·lació a la normativa vigent pel que fa al Reglament de Baixa Tensió i el Reglament d'Eficiència Energètica en Enllumenat Exterior.

Amb tot això, es podrà obtenir un important estalvi energètic, mediambiental i econòmic. Actualment el consum energètic del barri està xifrat en 564.250 kWh/any, amb un cost de 77.693,49 €/any i es podria reduir en més del 30%.

L'Ajuntament s'ha marcat un objectiu d'estalvi del 43% en el total del municipi per als pròxims 4 anys.

Mediambientalment suposarà un estalvi de 111,9 tones de CO2 a l'any, la qual cosa es pot traduir en un equivalent de 5.239 arbres.

+ VIST