El batle de Palma, José Hila; la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercedes Borrás; i la regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi, han explicat els passos que s'estan fent dins l'Ajuntament des de diferents regidories perquè, a partir de gener del 2017, es puguin començar a empadronar persones sense sostre o que viuen en infrahabitatges a Palma.
L'empadronament és un requisit bàsic per atendre als ciutadans que demanen ajuda als centres de Serveis Socials de l'Ajuntament.
A causa de l'existència d'alguns col·lectius que no estaven empadronats, des de l'àrea de Benestar i Drets Socials s'ha consensuat que es canalitzarà cadascuna de les situacions que es presenten per facilitar l'empadronament a tots els ciutadans.
En aquest sentit, ha estat determinant l'ajuda a l'Ajuntament per part de l'ONG Metges del Món, que localitza i identifica a les persones sense sostre o que viuen en infrahabitatges a Palma.
En aquesta línia, la regidora de Benestar i Drets Socials ha destacat la importància d'aquesta mesura que únicament exigia «posar-se d'acord per posar-ho en marxa».
«Ara les persones sense sostre podran accedir a totes les prestacions de la nostra àrea: catàleg de prestacions, acolliment municipal, prestacions bàsiques, formació, i no només als serveis de Benestar sinó també a serveis com la Sanitat», ha detallat.
Borràs ha explicat que la Creu Roja ha atès als carrers de Palma un total de 1.194 persones, de les quals 363 viuen al carrer de forma permanent, 668 viuen de forma temporal i 163 viuen al carrer de forma intermitent.
Per la seva banda, el batle de Palma ha detallat la situació «límit» en la qual es troben fins ara molts ciutadans pel fet de no estar empadronats. «A Palma no pot haver-hi ciutadans de primera i de segona, i sobretot no pot haver-hi ciutadans invisibles», ha afegit.