Al conjunt del Regne Unit guanya el «no» a la UE; a Escòcia i Irlanda del Nord guanya el 'Remain'

|

El Regne Unit ha votat majoritàriament per sortir de la Unió Europea. L'opció Leave, l'opció 'partir', ha guanyat en el referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea.

El 51,9% dels britànics ha votat per sortir de la UE i el 48.1% per quedar-s'hi. Gairebé 17 milions de vots es decanten pel Brexit, un milió més que els que han apostat per la continuïtat. La participació ha estat del 72,2%.

El Brexit guanya al nord d'Anglaterra i el País de Gal·les, mentre que el 'remain' s'imposa a Londres, Escòcia i Irlanda del Nord. Aquestes dues nacions reclamen que es reconegui la seva diferència d'elecció.

'Remain or Leave'?

Els britànics havien de decidir aquest dijous si opten pel 'remain' o bé pel 'leave', és a dir, si volen que el seu país continuï formant part de la Unió Europea o bé que abandoni les institucions comunitàries. 46 milions de ciutadans estaven cridats a les urnes per respondre a la pregunta següent: «Should the United Kindom remain a member of the European Union or leave the European Union?» («El Regne Unit ha de continuar essent membre de la Unió Europea o ha de sortir de la Unió Europea?»).

Incertesa entre els britànics residents a les Balears

Els pocs britànics residents que tenien dret a vot a les Balears s'han inclinat clarament a favor del 'Remain'. De moment, aquestes primeres hores després de la victòria de la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea, entre els britànics residents a Balears regna el desencís i, sobretot, la incertesa sobre les conseqüències reals de la victòria del 'Leave'.

+ VIST