Temperatures il·legals dins les aules de l'IES Son Pacs

|

Un grup de professors de l'IES Son Pacs de Palma denuncien que estan patint temperatures per damunt del que marca la llei vigent.

El Reial Decret de Seguretat i Salut als Llocs de Feina estableix que en els locals tancats on es facin treballs sedentaris propis d'oficines o similars la temperatura ha d'estar compresa entre 17 i 27ºC, i la humitat relativa ha d'estar compresa entre el 30 i el 70 per cent.

No obstant això, els professors asseguren que, aquestes darreres setmanes, dins les aules i el barracó de l'institut, s'han superat els 30ºC de temperatura. Asseguren que «hi ha dies que el termòmetre marca 32ºC, situació que està generant marejos, ofegament, esgotament, malestar físic i psíquic», i afegeixen que només demanen que la Conselleria «vetlli pel compliment de la llei i posi fi a les temperatures il·legals que es registren a l'IES Son Pacs».

El setembre del curs passat 2014-2015, la Coordinació de Prevenció de Riscs Laborals del centre va comunicar a la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Universitat que no es complia la llei pel que fa les condicions ambientals del centre. Segons els educadors, a hores d'ara segueixen «esperant resposta».

Enguany, des de la Coordinació de Prevenció de Riscs Laborals, es tornarà a enviar instància a l’Administració demanant remei a un fet que «posa en risc la salut del professorat i l'alumnat».

+ VIST