«Volíem poder sortir de festa pel poble»

Pep Lluís Cerro al balcó de ca seva porta una camiseta de l’associació Vitamina C, de la qual n’és president.

|

Pep Lluís Cerro Bujosa (Sóller, 2001) és un jove energètic. Graduat d’una formació professional en electromecànica, ara treballa a Aquàlia. A més, Cerro és el nou president de l’associació Vitamina C.

- Pep Lluís, recentment accedíreu a la presidència de l’associació. Què us ha portat a aquest canvi? Suposarà això un tomb amb el tarannà de Vitamina C?
- Aquest canvi ha vingut perquè l’antiga presidenta, per motius personals, decidí partir. Així ens vam veure obligats a construir una nova junta. Presideixo jo, amb Clàudia Guasp de vicepresidenta, Pau Borràs de secretari i Alberto Salvà de tresorer. No hi haurà cap canvi substancial, continuarem amb la mateixa línia i tenim les portes obertes a qui ens vulgui ajudar.

- Què és per vos Vitamina C? I com vau tornar a agafar empenta amb l’associació?
- Vitamina C ja existia de fa temps, però feia anys que es trobava inactiu. Quatre amics anàrem a l’Ajuntament a parlar amb Mar Castañer, regidora de Festes, per veure si era factible posar el projecte en marxa i ens van obrir les portes. El clic va venir pel nostre descontentament per la falta d’oci nocturn, a mi no m’agradaria que els meus fills agafessin bus o cotxe per anar a Marítim o Magaluf, i passar pena d’accidents o de no tenir ajuda a prop. Sóller és molt gran, fa temps teníem l’Altamar que malauradament va tancar i volíem poder sortir dins el poble. Ara farem dos anys i encara que no ho pareixi, portar tot el muntatge duu molta feina, però jo ho disfrut. De fet, preferesc estar d’organitzador que dins la festa, que surti bé, que hi hagi bones vibres, i que vengui molta gent. Tenim molt bon rotllo entre nosaltres i ens ho passem molt bé, que és també l’objectiu de Vitamina C.

- Com vos han anat aquests dos primers anys? Quines activitats heu organitzat?
- Hem fet tardeos, revetlles, el pal ensabonat... Fins ara ens hem enfocat amb la joventut, però voldríem ampliar el nostre públic ja que sobretot ens han faltat activitats pels més grans i voldríem abordar-les en algun moment. També cal destacar que hem fet tres tasts al museu de la mar: de cervesa, vi, ginebra i cítrics. Van anar molt bé i vam tenir l’aforament complet. De fet, estem plantejant repetir-ho aquest estiu.

- Quins reptes us heu trobat?
-Ens costa molt fer les comandes a l’hora d’organitzar un esdeveniment. És molt complicat comanar la mesura exacta de cervesa, gel, mescla i alcohol. O ens passam o fem curt no trobem el punt mitjà. El que ens costa més acostuma a ser desmuntar, el matí muntem barres, posem la beguda en fresc, encenem el generador, després anem a dinar i tornem, comença la festa i anem el servei de venda de tiquets i barra. En acabar la revetlla ja estem morts, i encara ens queda arreplegar-ho tot.

- Heu volgut impulsar l’oci juvenil a Sóller, estàveu descontents amb la situació anterior? Trobau que ha millorat?
- Des del nostre punt de vista ha millorat molt, ens agrada molt la retroacció que rebem de la gent del poble. Després d’una festa, tan joves, com mamàs i papàs ens donen les gràcies i ens transmeten el seu suport.

- Deixant de banda del jovent, creieu que també accediu a altres tipus de públic?
- Sí, crec que hem de continuar fent feina, pels infants per ara tan sols hem fet algun taller i el pal ensabonat, tant per mi com per l’equip xerram de fer alguna cosa per persones majors. Sí que hem fet algun esdeveniment a Son Angelats enfocat a pares i mares, vam portar grups més enfocats a aquest tipus de públic i va tenir bastant d’èxit.

- El pròxim dissabte, 6 de juliol, realitzau una revetlla al Port de Sóller. Com plantejau l’organització?
- Ara ens havíem pres un descans que havia de ser més llarg, però xerrant i xerrant comentàrem fer alguna coseta per encetar l’estiu i sorgí aquesta revetlla per principis de juliol. Ho comentàrem amb l’Ajuntament, amb els grups i els punxadiscos, i només va caler acabar d’establir un horari.

- Quines restriccions heu de seguir? I heu de demanar molts de permisos o fer molta paperassa?
- Normalment, ens cal decidir entre tots els de Vitamina C el dia de la festa i traslladem la proposta a la regidoria de festes, des d’allà ens marquen una mica el camí. Sense l’Ajuntament no podríem fer res. A més, sempre tenim a la brigada municipal que ens ajuda a muntar-ho tot. Aquests són dos pilars fonamentals per dur a terme les nostres activitats. El que se’ns recalca per les autoritats més i nosaltres mirem de seguir a peu de lletra és no vendre alcohol a menors. Algunes vegades hem implementat un sistema de polseres, hem duit els de ‘No siguis ase’ i de consum responsable. Anem molt alerta amb les hores de festa, tenim els veïns i hotels una mica presents, intentam fer festes fins a les 3 o 4 de la matinada.

- Què teniu programat per aquest estiu?
No tenim moltes coses programades ja que venim d’un descans. Hem parlat de continuar amb els tasts que férem l’estiu passat, que hem fet sempre amb productes locals. Segur que tornem a fer alguna festa a l’estiu, així com Halloween (que és la nostra festa més important), Nadal, Reis, i segur que entremig trobarem el moment de fer-ne més.

+ VIST