Els xeremiers de Sóller presenten demà el CD del seu vintè aniversari

Els xeremiers actuaren amb motiu del dia de la Illes Balears al centre de Sóller.

|

El teatre Victòria acollirà demà la presentació del CD enregistrat pels Xeremiers de Sóller amb motiu del seu vintè aniversari. El concert en concret se celebrarà a l’exterior on es donaran a conèixer les cançons del darrer treball 20 anys en un dia, a la lluita xeremiers! El disc inclou peces tradicionals; peces fetes pels membres de l’agrupació i d’altres cançons apreses als diferents viatges arreu d’Europa.


El disc compacte s’enregistrà durant l’estiu passat i «està enfocat a deixar constància del repertori propi dels Xeremiers de Sóller durant aquestes dues dècades de treball», comenta el president, J.V. Franco Landete ‘Xevi’. A més, té una clara intenció «d’expressar la visió que tenim de la festa principal de Sóller: el Firó».


L’associació Xeremiers de Sóller nasqué el 2001, moments en què sonen a les festes. Progressivament participen en trobades arreu de Mallorca fins arribar a sonar a altres punts de l’Estat i d’Europa. Dins el grup hi ha dos lutiers: Joan Marroig ‘Piu’ i Tomeu Amengual els quals desenvolupen els seus tallers de fabricació d’instruments.

+ VIST