Per avui us proposo una terrina de fetges de pollastre amb una ceba confitada per al començament del menú; un petit snack o tapa per "anar fent boca". Esper que us agradi.
Terrina de fetges de pollastre i ànec
Ingredients:
1 quilogram de fetges de pollastre,
150-200 grams de mantega,
2OO grams de greix d'ànec procedent del greix d'un magret,
3 ous,
1/4 de litre de nata,
2O bolletes de pebre verd,
1 copa de conyac,
herbes aromàtiques, llorer i dues dents d'all.
Sal i pebre bo negre.
Elaboració:
Posar els fetges nets en remull amb aigua freda durant ½ hora, per tal de treure la sang i les impureses.
Passat aquest temps, els hem d'escórrer bé i en un sauté els daurarem amb un poc del greix d'ànec desfet, juntament amb l'all i el llorer. Afegirem la copa de cognac i ho flamejarem. Separarem els fetges del líquid que ens quedi dins el sauté, llevarem l'all i el llorer. Triturarem els fetges juntament amb la resta d'ingredients (nata, ous, greix d'ànec, mantega, herbes) ho posarem bé de sal i amb l'ajut d'un colador passarem aquesta mescla per tal que ens quedi ben fina. Untarem un motlle de púding amb paper de forn (film) i l'omplirem amb la crema de fetges i el posarem al forn (al bany maria) 1 hora a 150ºC.
Un cop cuinat el deixarem refredar be abans de desemmotllar.
 
Ceba confitada
(recepta del Restaurant Bens d'Avall)Ingredients part A:
700 grams de ceba tallada en juliana,
120 grams de mantega,
8 grams de sal,
160 grams de sucre en pols.
Ingredients part B:
10 cl de vinagre de vi,
3 cl. de granadina,
25 cl de vi negre.
Elaboració:
Sofregirem la ceba amb la mantega fins que agafi un poc de color i un cop tendra li afegirem el sucre i la sal per confitar-la. Seguidament també afegirem tots els ingredients de la part B. Ho deixarem coure uns 30 minuts a foc fluix fins que la ceba quedi quasi desfeta i melosa.
Que passeu una bona setmana. Podeu trobar més receptes de cuina a www.cuinant.com, o bé seguir el bloc de la secció a http://cuinant-blog.blogspot.com/
Bona setmana i fins d'aquí a 7 dies.