El reciclatge a Sóller cau en picat durant els mesos d’estiu

Només al mes de juny la fracció d’envasos va baixar en un 38%

SOLLER - Un informe avala prorrogar el contracte amb Sóller Recicla. Restauradors i hotelers demanen redistribuir els contenidors. Treva a la retirada de contenidors de reciclatge per part de Sóller Recicla. | M.A.C.

|

El reciclatge entre la ciutadania cau en picat i Sóller encara està molt enfora d’aconseguir els objectius que marca la Unió Europea en matèria de residus. De fet, durant els mesos d’estiu les xifres de reciclatge han davallat considerablement respecte del 2023. Per posar un exemple, només al mes de juny l’empresa encara concessionària de la recollida selectiva a Sóller va replegar un 38% manco d’envasos respecte del mateix període de l’any passat. Això significa que de les 57,6 tones que es van recollir del contenidor groc el 2023, enguany només s’ha arribat a les 35,95 tones. Si bé, als mesos de juliol, agost i setembre el percentatge canvia, en tots els casos, el reciclatge d’aquesta fracció ha caigut considerablement. Així, al mes de juliol Sóller Recicla registrà 33,12 tones enfront de les 37,84 de l’any anterior i al mes d’agost, 33,9 tones de plàstics enfront de les 46,10 de 2023. Una de les conseqüències d’aquesta davallada tan significativa és la retirada de part dels contenidors del carrer fruit del conveni de pròrroga del servei. Aquesta situació ha afectat molts sollerics que no tenen a prop on dipositar les diferents fraccions. Pel que fa al vidre, la diferència també és notable segons el mes.

No obstant això, al mes de juliol es bolcaren al contenidor verd 63,34 tones enfront de les 75,22 del mateix període de 2023 o el setembre de 2024 es reciclà unes 63,9 tones de vidre respecte de les 77,86 tones de l’any passat. Respecte del cartó, la situació és similar i l’únic més on es reciclà més fou al juny amb 56,24 tones enfront de les 43,6 de 2023. Val a dir que aquest servei està en període de municipalització, per tant, en els pròxims mesos el servei de recollida selectiva ha de passar de Sóller Recicla a l’empresa pública Sóller 2010 qui s’encarregarà del reciclatge i també de la recollida de fems.

+ VIST