Pilarín Bayés il·lustra un mural dedicat a Sóller

L’artista elabora una obra amb personatges i llocs emblemàtics

Detall del mural de Pilarín Bayés amb les Valentes Dones i el tramvia al fons. | Irene Cabrer

|

Les Valentes Dones i la resta de personatges del Firó, Sant Ramon de Penyafort o la Torre Picada, el tramvia o sa Cuca de sa Mola són algunes de les imatges que l’artista catalana, Pilarín Bayés, ha il·lustrat en un mural que lluirà a la font del parc de sa Calatrava. L’obra mostra racons emblemàtics de Sóller i el Port i personatges que formen part de la història del municipi. La pintura inclou diferents moments i paisatges que el resident pot reconèixer fàcilment, però també té en compte entitats culturals; socials o clubs esportius locals. Aquesta setmana, la pintura original ha arribat a les Cases de la Vila davant la sorpresa de regidors i regidores que han contemplat l’obra d’art en paper. Aquesta també s’emmarcarà i es penjarà a l’Ajuntament. Posteriorment, la il·lustració de grans dimensions es col·locarà en rajoles sobre la pedra del parc municipal del Camp de s’Oca, la qual es podrà contemplar aviat. El projecte «100 murals en 100 pobles» es començà a gestar durant la passada legislatura, però gràcies a una partida reservada des del departament de Cultura en els romanents s’ha pogut materialitzar la proposta que compta amb un pressupost de 18.000 euros.

La regidora de l’àrea, Antònia Frau es mostrà molt satisfeta i orgullosa pel dibuix que representa «molts aspectes i moments de Sóller. Quan la gent ho miri podrà contemplar espais; productes i objectes que li són molt familiars». De fet, durant els darrers mesos s’han revisat i fet un recull dels fets històrics i personatges més rellevants per dibuixar al mural, tot i que també hi ha figures que deixen espai a la imaginació.
Val a dir que no és la primera vegada que l’artista Pilarín Bayés dibuixa imatges de Sóller en una obra. En aquest cas, l’artista ja col·laborà en el conte infantil «Petita història del tren de Sóller», de l’editorial Mediterrània escrit per Sebastià Bennasar. Sóller és l’únic municipi de Mallorca que tendrà un mural d’aquest tipus.

+ VIST