L’Ajuntament obliga a Sóller Recicla a mantenir el servei tres mesos

Mentre es fa el traspàs a Sóller 2010 i se cerca un punt verd municipal

La regidora de Medi Ambient, Antònia Frau i el batle, Miquel Nadal. | Irene Cabrer

|

L’Ajuntament obligarà a Sóller Recicla a mantenir el servei fins que s’hagi traspassat completament la gestió del reciclatge a Sóller 2010. Tot i que el contracte amb l’empresa que ara s’encarrega de recollir les fraccions d’envasos, vidre i cartó expira dia 20 de setembre, l’equip de govern durà a plenari un ordre de continuïtat de màxim quatre mesos, mitjançant la qual obliga l’empresa a seguir prestant el servei «mentre es fa el traspàs cap a Sóller 2010», explicà la regidora de Medi Ambient, Antònia Frau.
D’altra banda, l’ajuntament estudia crear un punt verd també municipal al solar que retornà de la Guàrdia Civil ubicat a Son Angelats, si bé mentrestant «hauríem de mantenir el de Sóller Recicla per traslladar tot allò que es recull a Sóller», digué la regidora.

En una roda de premsa celebrada dimecres, Frau expressà la seva voluntat de municipalitzar el servei si bé va reconèixer que hi ha molts punts que encara «s’han d’acabar de fermar per a que el servei de recollida selectiva sigui completament de gestió municipal». Entre els acords que s’han arribat fins al moment hi ha la subrogació de personal, dels camions de recollida i de la maquinària de què disposa l’empresa actual per tal que Sóller 2010 «faci la recollida selectiva a partir del gener, com a tard», assegurà Frau.

Així mateix, la regidora de Medi Ambient es mostrà molt partidària de la municipalització «perquè necessitam millorar les xifres de reciclatge a Sóller i fer campanyes de conscienciació perquè ara mateix és un desastre», digué. A pesar d’haver avançat d’ençà que la regidora gestiona aquesta àrea, encara no s’ha calculat el cost que tendrà l’encomana de gestió a Sóller 2010. Per això, Frau ha preparat un calendari d’actuacions que serviran per fer un estudi sobre la necessitat de redistribuir els contenidors. Per això, «deman paciència a la ciutadania i col·laboració a l’oposició».

+ VIST