Localitzen mort un dels turistes desapareguts a la Serra després de la tempesta

El cadàver, britànic de 32 anys, era a uns 200 metres del lloc de la cerca

|

Tragèdia a la Serra. Els equips d'emergència han localitzat sense vida un dels excursionistes desapareguts després de la tempesta. És un britànic, de 32 anys. El cos sense vida ha estat localitzat a uns 200 metres del lloc on guàrdies civils i bombers estaven buscant. Un ampli operatiu de la Guàrdia Civil i dels Bombers de Mallorca es troben en aquests moments desplegats a la Serra intentant localitzar el segon dels excursionistes desapareguts després de la tempesta. Els turistes es van veure sorpresos per les fortes pluges i el segon britànic continua desaparegut. La Guàrdia Civil disposa del número de mòbil i tracta de triangular la seva posició a través de les antenes de telefonia.

A causa del desbordament del Torrent des Racó, a Escorca, els equips d'emergència van haver de rescatar un centenar de persones que havien quedat atrapades. A més, el pas subterrani que connecta amb sa Calobra va quedar inundat. En aquest operatiu hi van participar medis terrestres i també l'helicòpter de la Benemèrita. De les cinc persones que estaven allotjades al refugi de Son Amer, dues van tornar a les 00.20 hores, en estat de xoc i molt cansades, després de ser rescatades. Un tercer turista va haver de ser atès a una clínica, però no es corre perill per la seva vida.

L'episodi de fortes pluges i tempestes que ha registrat les Balears aquest dimarts ha deixat entre 40 i 100 litres per metre quadrat a alguns punts de Mallorca, principalment a la zona de la Serra de Tramuntana i a l'interior de l'illa. La zona de la Serra ha estat una de les més afectades, ja que s'han registrat entre 70 i 100 litres per metre quadrat.

+ VIST