Deià restringeix l'aigua potable per mor de la sequera

Queda prohibit el seu ús per omplir piscines, regar jardins o rentar cotxes i terrasses

|

La sequera obliga Deià a restringir l'aigua potable. Mitjançant un BAN emès ahir pel batle, Lluís Apesteguia, el consum d'aigua potable queda garantit per al consum humà i per a la higiene personal. A causa de la sequera que pateix el municipi, a partir de la publicació del Ban queda totalment prohibit el seu ús per omplir piscines, regar jardins o la neteja de cotxes i terrasses.

La captació d'aigua a la font d'Es Molí i al pou d'Es Verger, d'on s'abasteix Deià, ha anat disminuint "de forma preocupant; això s'ha unit a l'increment de consum típic dels estius" recull el text, la qual cosa ha duit el batle a prendre aquesta mesura per "garantir el subministrament per al consum humà". De fet, des de fa quasi un mes, el municipi de la Serra du camionades d'aigua des de Palma que superen ja el 20% de la despesa assignada als pressuposts municipals.

El Ban va acompanyat d'una sèrie de recomanacions a la ciutadania per ajudar a reduir el consum d'aigua potable. Així mateix, alerta als propietaris d'establiments hotelers i negocis de lloguer turístic de "l'obligació d'avisar als inquilins" del període de sequera i les restriccions que aplica l'ajuntament. A més, Apesteguia conclou que "els consums abusius i injustificats seran susceptibles de sanció, podent-se retirar temporalment el comptador".

+ VIST