Porcel vol treure la parada del bus de Cetre

«S’ha de construir una estació a la carretera»

SOLLER - El Govern rectifica i no eliminarà la parada de bus de Cetre tal com anuncià. El TIB avança la temporada i des d’avui s’amplia el servei. La gent podrà continuar agafant la línia de bus 204 a la parada de Cetre. | P.G.

|

El regidor no adscrit i encarregat de l’àrea de Mobilitat, Pep Porcel insisteix en el fet que la parada de bus de Cetre s’ha de traslladar a la carretera. Després de la presentació del projecte que el Consell vol fer a la Ma-11, el regidor considera que una de les solucions per pacificar aquest carrer i millorar la mobilitat per mor dels busos de grans dimensions, és «construir una estació a la carretera» a prop de la rotonda existent «el que implica que la gent no hagi de fer un gran desplaçament».

La idea que maneja el regidor és construir una parada que aixoplugui els usuaris a l’interior quan plou o fa massa calor i que tengui la informació detallada dels horaris i connexions amb altres llocs. La proposta «ja s’ha parlat amb Transports», per tant, podria ser factible en aquesta legislatura, comentà Porcel.

El canvi vendria acompanyat d’una reforma circulatòria que està condicionada a l’estudi que ja s’ha adjudicat per elaborar el projecte de baixes emissions. Si bé el regidor confia tenir tots els estudis fets abans que acabi l’any, proposa algunes idees que «servirien per millorar la circulació del centre», apuntà. Així, Porcel proposa tres entrades principals per accedir al nucli urbà i fer de sortida Cetre, «però per això és necessari modificar la parada de bus».

Una de les transformacions seria canviar el sentit al carrer Isabel II «perquè facilitaria la sortida cap a Palma i invertir el sentit de la circulació de l’Alqueria del Comte i el carrer de sa Lluna». Tot això, però «ho han d’analitzar les empreses adjudicatàries del pla de mobilitat».

No és la primera vegada que l’equip de govern proposa modificar o traslladar la parada del bus de Cetre. Fins i tot el Govern intentà eliminar-la, però després rectificà i la va mantenir. Val a dir que és una de les parades amb més usuaris.

+ VIST