La Vila prohibeix l’accés en cotxe a Biniaraix als no residents

El senyal que restringeix el pas serà permanent des de dilluns

|

La circulació al llogaret de Biniaraix serà només per a residents i veïnats de Fornalutx i els serveis. A partir de dilluns, l’Ajuntament instal·larà de manera fixa el senyal que limita l’accés als vehicles al nucli declarat Bé d’interès Cultura (BIC) fent cas a la petició que traslladaren els veïnats del llogaret.

Fins ara, l’accés es limitava els caps de setmana per impedir el col·lapse de Biniaraix, però la gran afluència de vehicles que hi transiten cada dia i la manca d’aparcaments per als residents de la zona han causat que l’Ajuntament prengui mesures immediates per ajudar als veïnats.

Així, tal com explicà el regidor de Governació, Carlos Darder, «el senyal serà permanent i augmentarem la presència policial entre les 8 i les 11 del matí, que és quan hi ha més percentatge de vehicles que es dirigeixen cap a Biniaraix».

En tot cas, s’ha preparat una alternativa als negocis de lloguer vacacional regulats. Per aquests habitatges s’han elaborat unes targetes que permetran l’accés als seus clients a les cases i a l’aparcament amb una autorització prèvia de Policia.

Per facilitar la mobilitat als no residents, l’Ajuntament elaborarà un cartell traduït a diferents idiomes que indicarà el pàrquing situat a Juli Ramis, «d’aquesta manera els senderistes i visitants del barranc podran estacionar a prop d’un quilòmetre de distància», digué darder.

Pel que fa a la circulació, la reunió mantinguda amb els veïnats de Biniaraix destapà un debat sobre un canvi circulatori, «un tema que encara s’ha d’estudiar», va reconèixer el regidor. Per tant, de moment, durant la setmana el sentit de la circulació serà de doble direcció des de Cas Patró Lau (des de Fornalutx) i des del carrer Ozones (des de Sóller), mentre que els caps de setmana es manté el sentit únic de circulació des de Sóller i amb sortida cap a la carretera de Fornalutx.

+ VIST