La Vila recull cada dia 380 kilos de trastos abandonats a la via pública

Les queixes dels veïns són una constant pels incivics que deixen els voluminosos al carrer

En un dels punts s’han trobat electrodomèstics dins els contenidors.

|

Creix l’abandó de voluminosos als carrers de Sóller. Durant els darrers mesos, la troballa de trastos que es deixen a la via pública s’ha incrementat notablement fins al punt que l’Ajuntament ha comptabilitzat que els residents deixen una mitjana de 380 quilograms de restes de mobiliari a diferents contenidors de fems. Fets com aquest han generat moltes queixes per part dels sollerics que sigui via xarxes socials o comunicant-ho a l’Ajuntament han traslladat les seves reaccions de rebuig a l’incivisme.

De fet, els responsables de Sóller 2010 encarregats de la recollida de fems, comptabilitzen cada dia sis o set punts conflictius on es troben més restes de mobiliari; electrodomèstics; peces de decoració o altres que carreguen als camions i ho entreguen a SóllerRecicla. En aquest sentit, el regidor de Governació, Carlos Darder fa una crida a la col·laboració ciutadana, «perquè l’única manera de sancionar als infractors és si se’ls identifica». Si bé, SóllerRecila és l’empresa encarregada d’anar a cercar els voluminosos dels particulars «la gent opta per deixar-los als contenidors, quan això és incomplir la llei», digué.

Càmeres

Per això, Darder insisteix a instal·lar càmeres de vigilància en els punts més conflictius on es deixen trastos, «per reduir aquestes incidències el màxim possible i assegurar que es recicla degudament». Amb la finalitat de cercar la fórmula correcta per poder col·locar videovigilància a la via pública, el regidor de Governació, juntament amb el regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló volen viatjar a Eivissa perquè a Sant Antoni han instal·lat càmeres en diferents contenidors «per frenar els actes incívics dels veïnats i detectar els infractors», explicà el regidor de l’àrea.

+ VIST