La Vila posa fins a 15 sancions a estabiments per incomplir l’ordenança de renous

S’inclouen també denúncies per ocupació de via pública

SOLLER - CORONAVIRUS - EPIDEMIAS - VECINOS DE ANTONI MONTIS PIDEN A LA VILA QUE ACTUE CONTRA LAS AGLOMERACIONES. | ARCHIVO

|

En marxa les primeres sancions per incomplir l’ordenança de renous i d’ocupació de via pública al municipi. D’ençà que l’Ajuntament advertí fa dues setmanes que posaria sancions als negocis que no compleixen la norma, Policia ha aixecat ja fins a 15 actes a establiments que no han complert cap de les dues ordenances.

En la majoria dels casos, s’ha obert un expedient sancionador a diferents negocis situats a l’avinguda Antoni Montis del Port i que, o bé tanquen la terrassa més enllà de les dotze de la nit o no tenen en regla la documentació municipal que atorga tenir una terrassa o un element a l’exterior de l’establiment. D’altra banda, també s’han aixecat actes en un negoci de Biniaraix per «incompliment de l’ordenança d’ocupació de la via pública», comentà el regidor de Governació, Carlos Darder. altres punts on també s’acumulen les queixes és a la barriada de Santa Catalina.

Val a dir que no és la primera vegada que hi ha queixes per renous a l’avinguda d’Antoni Montis. De fet, cada estiu Policia ha aixecat actes per renous i durant la pandèmia els veïnats es queixaren per acumulació de gent a la via pública i per fer festa fins a altes hores de la matinada. En tot cas, aquest estiu, «anam gairebé a denúncia per dia d’ençà que ha començat la temporada», explicà Darder qui recorda que les sancions «són molt elevades sobretot quan es tracta de negocis que reincideixen i acumulen multes».

Cal recordar que l’ordenança aprovada el 2021 indica que una multa per superar el límit de renous pot arribar en els casos considerats de molt greus fins als 300.000 euros. Mentre que per no tenir el permís d’ocupació de via pública o excedir-se de l’espai concedit pot arribar fins als 3.000 euros «tot i que s’ha de valorar cada cas», comentà el regidor.

Regularització de l’espai ocupat

Fa dues setmanes l’Ajuntament informava que tenia un llistat de 31 negocis que no havien sol·licitat encara el permís d’ocupació de via pública. Després d’anunciar que es posarien sancions, molts propietaris han renovat aquest permís obtenint «en comptagotes el corresponent permís», digué Darder.

+ VIST