Neix una nova plataforma veïnal contra el renou a la Vall

Dilluns es reuniren amb l’Ajuntament per presentar les múltiples queixes

La reunió a l’oratori de Sant Ramon de Penyafort, al Port.

|

Ja fa mesos que els veïnats de diferents barris de la Vall notifiquen un augment en les activitats que comprometen el seu descans. Ja sigui a Santa Catalina, al carrer d’Antoni Montis o a la carretera del Puig Major, els habitants es queixen dels excessius nivells de renou que han de patir cada setmana. Per això, aquest dilluns es constituïren en una plataforma veïnal i es trobaren amb alguns representants de l’Ajuntament de Sóller per denunciar la seva situació.


En el transcurs de la reunió, els demandants posaren de manifest els diferents punts de conflicte que afecten directament la seva convivència. Així, insistiren en la necessitat de regular el volum dels concerts en directe en alguns establiments o en vivendes particulars del Port. «A vegades, són les 3 del matí i des de ca nostra encara sentim la música. I quan telefonam a la policia, ens diuen que, com que només compten amb 2 efectius, no tenen capacitat per aturar la festa sols», explicà un dels veïnats implicats.


Per un altre costat, també denunciaren la sobreocupació de la voravia per part de diferents bars i restaurants. Segons explicaren des de la nova plataforma, «hi ha zones en què, anant amb l’infant dins el cotxet, hem de caminar per damunt la carretera. Un dia hi haurà un accident i tots ho lamentarem». A més, els veïnats també es queixaren del «descontrol» en la proliferació de botellots, i dels problemes d’aparcament en algunes zones determinades.


Els diferents representants de l’equip de govern anotaren totes les demandes i explicaren que ja estan treballant per posar una solució al conflicte.«Arriba un moment en què no tot s’hi val, no pot ser que la gent tengui la discoteca dins ca seva. La policia està avisada i té ordres d’aixecar una acta a la més mínima queixa», apuntà el regidor del Partit Popular, Carlos Darder. I, des de Seny i Sentit, Pep Porcel assenyalà que «el que s’ha de fer és arribar a un consens. I si no és possible, alguns establiments s’hauran de quedar sense música».


A tall de conclusió, les dues parts acordaren una segona reunió en un futur per valorar l’evolució de la problemàtica. A més, des de l’Ajuntament de Sóller es comprometeren a trobar-se amb alguns establiments per reclamar-los moderar la seva activitat nocturna.

+ VIST