La Vila inicia un nou protocol per controlar les colònies felines

La iniciativa pretén estabilitzar el nombre de moixos

|

Les colònies de moixos a Sóller han proliferat exponencialment els darrers anys. Amb l’objectiu de fer front a l’augment de colònies felines, l’Ajuntament ha iniciat un nou protocol per controlar la població assilvestrada del municipi. Mitjançant el mètode de captura, esterilització quirúrgica i retorn (CER) s’aconseguirà castrar el nombre de moixos amb el màxim respecte cap a l’animal.

El projecte inclou també un programa de conscienciació de la població sollerica sobre els problemes que impliquen una alimentació inadequada dels moixos; donar resposta a les peticions dels ciutadans per evitar el malestar als veïnats i reduir l’impacte mediambiental i evitar problemes de salut pública generats per la superpoblació de colònies felines. Aquesta tasca serà supervisada mitjançant la col·laboració de voluntaris, qui ja controlen alguns punts alimentaris situats arreu del municipi. També s’ha contractat una persona que des del departament de Medi Ambient col·laborarà amb la detecció i registre dels exemplars.

De fet, el regidor de l’àrea Juan A. Lorente explicà que un cop implementat el pla «tendrem un registre també dels voluntaris que se n’ocupen, alhora que el protocol servirà per sol·licitar noves subvencions per controlar les colònies de moixos que ja han augmentat moltíssim a Sóller». Cal recordar que fins ara l’entitat Amics Cans i Moixos Sóller se n’ha encarregat de les castracions dels animals. La seva portaveu, Antònia Vivas ja alarmava fa un any de l’augment de la població felina i insistí que allò ideal «seria fer una campanya de conscienciació als particulars perquè esterilitzin els seus moixos i no abandonin camades».

+ VIST