L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans un visor urbanístic

L’eina té per objectiu agilitzar els tràmits del departament

Moment de la presentació del visor de planejament urbanístic de Sóller.

|

L’Ajuntament compta amb una nova eina que posarà a disposició dels sollerics a través del web oficial. Es tracta d’un visor urbanístic que té per objectiu agilitzar els tràmits del departament d’Urbanisme i Obres i donar informació dels plans urbanístics de Sóller. Això permetrà als ciutadans accedir de manera telemàtica a la normativa vigent al municipi com és el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) o el Pla d’Horts i Tarongers, per exemple. També, els propietaris podran consultar quina qualificació té la seva parcel·la; si hi ha algun element catalogat o de quins serveis de clavegueram, aigua o enllumenat disposa.
El visor servirà alhora com eina de gestió als tècnics municipals «els quals tendran un accés intern a documentació privada dels expedients amb infraccions urbanístiques o l’estat de les obres dels habitatges», explicà el regidor de l’àrea, Jaume Bestard.
De moment, aquesta eina està en fase de proves i ja s’ha incorporat la informació cadastral des de 2002 al 2023. A mesura que es vagin digitalitzant la resta de documents s’aniran «afegint al visor per a consulta, una tasca que fins ara i en moltes ocasions s’havia de fer en paper», afegí el regidor.


El visor de planejament urbanístic incorporarà també la zona arqueològica de Sóller, segons disposa l’actual catàleg de patrimoni o les diferents declaracions que hi ha a la Serra de Tramuntana, com el Paisatge Pintoresc; les zones ANEI o ARIP.
Tot això serà visible a aprtir d’un sistema de capes que incorpora el cadastre, el pla territorial o la foto aèria.

+ VIST