Aprovat l’avantprojecte de reforma de les Escolàpies

L’empresa té ara sis setmanes per redactar el projecte definitiu que millorarà les condicions energètiques de l’edifici municipal

La reforma integral de l’edifici municipal ha d’estar llesta com a tard el setembre de 2024.

|

D’ençà que Europa concedí gairebé dos milions d’euros per reformar l’edifici de les Escolàpies, el departament d’Urbanisme i Obres treballa a contratemps per complir els terminis establerts. Divendres passat, la junta de Govern aprovà l’avantprojecte de la reforma de l’edifici municipal presentat per l’empresa que guanyà el concurs, la qual té ara sis setmanes per redactar el pla definitiu que millorarà, entre altres coses, les condicions energètiques de l’immoble.


Tot i que falta concretar petits detalls tècnics, a grans trets el pla està bastant estructurat malgrat que «és una subvenció complicada amb terminis curts», reconegué el batle, Carlos Simarro.

Distribució
Així, la part exterior, que ara s’utilitza majoritàriament com aparcament i pati, es convertirà en un espai uniforme que serveixi per organitzar esdeveniments, amb zones amb molta d’ombra i sense accés per a vehicles. Bàsicament, els desnivells se solucionaran amb rampes per facilitar la mobilitat entre els diferents cossos de l’espai.


L’interior del casal mantindrà tots els usos actuals per donar cabuda a les diferents entitats i serveis que conté l’edifici. D’aquesta manera, la planta baixa on s’ubica la biblioteca i l’arxiu municipal pràcticament no sofrirà canvis, tan sols es traslladarà l’entrada principal uns metres per donar cabuda a les sortides d’emergència. Mentrestant, s’estudia la possibilitat de millorar la connexió entre les diferents sales de la biblioteca, tot i que no està decidit del tot.


Pel que fa al primer i segon pis tedran la mateixa distribució, però seran més lluminosos i amb més sales polivalents, ja que s’eliminaran algunes mitjanades. La sala on assaja actualment la banda de música tendrà unes dimensions més grans i amb una capacitat gairebé per al doble de músics que ara.


El tercer pis, on hi ha més feina a fer per les condicions que té en l’actualitat, queda simètric als dos inferiors, però amb la diferència que la terrassa serà coberta amb plaques solars per reduir el consum elèctric de l’edifici. La resta de la reforma es concentra en l’aïllament tèrmic i en millores estructurals necessàries a les Escolàpies.


Cal recordar que l’Ajuntament rebé 1,9 milions d’euros procedents de fons europeus Next Generation per rehabilitar l’edifici municipal destinat majoritàriament a activitats culturals. A més, l’Ajuntament ha aportat una partida de 750.000 euros de fons propis, la qual cosa Sóller compta amb quasi 2,7 milions d’euros per invertir en aquestes obres que hauran d’estar finalitzades el setembre de 2024.


Sóller fou el primer projecte elegit de Balears d’entre els 405 concedits a tota Espanya.

+ VIST