El Firó disposarà enguany de més efectius de seguretat i emergències

A la Junta Local de Seguretat del dimarts s'acabà d'organitzar el protocol

La Junta Local de Seguretat del dimarts a la Vila.

|

La Fira i el Firó s’apropen i es van coneixent els detalls que milloraran la seguretat de les festivitats de la Vall. El passat dimarts al matí es va celebrar a la Sala Magna de l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat. En aquesta, es va acabar d’organitzar el protocol de seguretat del Firó.


La festa de moros i cristians d’enguany disposarà de més efectius de seguretat i emergències que el passat any. Quant a agents de la Policia Local de Sóller, enguany n’hi haurà 26, respecte dels 21 del passat any. Però qui més augmentarà la seva capacitat serà la de la seguretat privada, que passa dels 26 efectiu de l’any passat als 36 d’enguany. Quant a Guàrdia Civil, els 35 agents del passat any es mantenen enguany. La Protecció Civil també mantindrà els 30 efectius de l’any passat. A més, també hi haurà un augment quant als agents de Policia Local d’altres municipis, però aquestes noves xifres encara no estan confirmades.


Per altra banda, també es coneixen les armes que s’empraran durant la festivitat celebrada al mes de maig. Hi haurà onze trabucs de titularitat municipal, quatre espingardes de titularitat particular i catorze armes d’avantcàrrega de lloguer, de les quals tres seran espingardes i onze, arcabussos. És a dir, que en total, hi haurà 29 armes d’avantcàrrega, per les que es destinaran fins a 30 quilograms de pólvora.


Finalment, durant aquestes setmanes està sent sotmès a proves tècniques un canó, que seria empleat pel bàndol dels moros, en cas que el canó obtengui l’homologació abans del Firó.

+ VIST