Front comú contra Medi Ambient per l’olor de l’EDAR

L’Ajuntament constituirà una comissió per traslladar les queixes

La zona de l’Horta rep la mala olor que desprèn la depuradora.

|

Front comú contra la Conselleria de Medi Ambient per les males olors de la depuradora de Son Puça. Davant les queixes reiterades de veïnats de l’Horta i els voltants per les males olors que desprèn l’EDAR fins i tot en temporada baixa o fora de l’època en què les tafones han deixat de funcionar, l’Ajuntament ha decidit constituir la setmana que ve una comissió per traslladar les queixes al Govern.


El detonant de la convocatòria a la reunió de la propera setmana ha estat que durant les festes de Nadal els veïnats han suportat de nou la pudor que fa la depuradora, mentre s’han vist obligats a tancar portes i finestres «tot i el bon temps», comenten.
Així, per tal de trobar una solució i aclarir el motiu pel qual l’EDAR continua fent olor, el batle anuncià a la Junta de Govern celebrada dimecres, que constituirà la comissió per actuar «tots junts davant el Govern», assegurà el regidor de Governació, Carlos Darder. El comitè estarà representat pel batle, Carlos Simarro que també és regidor de Medi Ambient; els regidors d’Agricultura, Béns i Serveis i Obres; l’enginyer municipal; un representant d’Aqualia; dos representants del Sindicat de Regants; dos dels veïnats de l’Horta i un membre de cada partit de l’oposició. La finalitat és redactar una carta per traslladar el «malestar dels sollerics per viure aquesta situació tan lamentable», digué Darder.
No és la primera vegada que hi ha queixes a Sóller per les males olors de la depuradora. Les més recents es generaren aquest estiu quan hotelers, restauradors, veïnats i regants ho traslladaren al batle, qui assegurà que ho remetrien a ABAQUA.


No obstant, en el seu moment ABAQUA explicà que la depuradora funciona, però que l’Ajuntament també hauria d’haver fet els deures quant a millora del sanejament, que passa per la separació de pluvials i les fecals.

+ VIST