Veïns de la Ma-10 titllen «d’atemptat ecològic» els ral·lis per la Serra

SOLLER. AUTOMOVILISMO. 42 PUJADA PUIG MAJOR - MEMORIAL TONI ROCA. MIQUEL ANGEL CAMPINS, GANADOR. MAS FOTOS EN EL DISCO DEL 03-10-2021 | VICENTE PICORNELL

|

La plataforma Indignats per la Ma-10 titllen «d’atemptat ecològic» les curses autoritzades que es fan a les carreteres de la Serra. Els veïnats integrants de la plataforma han manifestat totalment el seu desacord amb l’autorització de totes les curses que es fan a la carretera, a la Ma-10 i per extensió a tot Mallorca perquè consideren que és una «autèntica barbaritat i un atemptat ecològic perpetrat des de les carreteres de la Serra de Tramuntana, quan a dos metres de l’asfalt no es pot fer cap tipus de renou que desbarati la nidificació de voltors; milanes i altres espècies protegides», comenten.

A aquesta queixa se li afegeix la preocupació a la qual han de fer front cada any comles acampades i a «la quantitat de brutor que s’hi acumula al llarg de tot el trajecte en què discorre la carrera tot i sabent que les acampades estan prohibidíssimes», expliquen.
Aquesta reacció es produeix just abans de la celebració aquest cap de setmana de la 43a edició de la Pujada al Puig Major.

Aquesta prova compta amb la participació d’un centenar de pilots i cada any congrega al llarg de la carretera milers de persones que dies abans ja s’instal·len a les voravies. De fet, l’organització aquesta setmana penjà els cartells que indiquen que la carretera estarà tallada al trànsit des demà i fins diumenge.

Per això, Indignats per la Ma-10 demana que els ajuntaments implicats facin una consulta popular amb l’objectiu de conèixer quina és la voluntat del poble, ja que sobretot són els representants de municipis com Sóller, Deià, Fornalutx, Banyalbufar o Estellencs qui donen consentiment a aquests ral·lis.

En molts casos, les proves esportives regulades travessen els seus termes i «ens agradaria saber si estan actuant d’acord amb la voluntat popular en uns espais on hi fan carreres legals i il·legals cada setmana». En el cas que la majoria hi votàs en contra «l’ajuntament haurien d’actuar», asseguren. D’altra banda, un altre actor implicat en aquestes curses és Delegació de Govern «a on ja els hem demanat reiteradament la seva col·laboració, sense tenir cap resposta», asseguren.

A aquestes queixes reiterades, se li afegeixen les protestes per «conducció temerària i contaminació acústica» que genera, unes actuacions que segons la Plataforma «van en contra del que indica el BOIB, per tant, d’alguna manera s’actua en contra de la norma». D’aquesta manera, manifesten que «ens agradaria que enguany això es pogués abordar amb més previsió i es poguessin reprimir les il·legalitats, perquè les lleis hi són per complir-se», sentencien.

+ VIST