Campanya contra les agressions masclistes per evitar fets com els del Firó

El Govern difondrà més de 3.000 cartells pels municipis de les Illes

|

El Govern de les Illes Balears llançarà a partir de demà una campanya de prevenció d’agressions sexuals masclistes a les festes populars per tal d'evitar repetir casos viscuts com en el Firó de Sóller. El lema de la campanya és #NoÉsExcusa.

La campanya està formada per una sèrie de cartells en els quals s’informa de pràctiques que es consideren agressió sexual, entre els quals en destaca un que fa referència directament a l'agressió masclista que patí una periodista d'IB3 quan cobria el Firó. El cartell avisa que "besar sense permís és una agressió sexual i les festes no són excusa".

Es repartiran més de 3.000 cartells, entre d’altres, als municipis de les illes, on aquest estiu de retorn a la normalitat es tornaran a celebrar festes. La campanya també es difondrà a través de la premsa i les xarxes socials del Govern. L’objectiu és conscienciar els homes que determinades accions com ara besar sense permís una dona, perseguir-la o intimidar-la, o tocar-li el cul és una agressió sexual i el fet d’haver consumit alcohol o estar en un ambient festiu no és excusa per fer-ho.

+ VIST