Aquest mes es compleixen 25 anys de la inauguració del túnel de Sóller

La creació i història de la galeria subterrània que va permetre apropar els sollerics a Palma ha estat envoltada de casos de corrupció, polèmica i d’un rescat milionari

Durant el parlament de l’expresident, Jaume Matas, a la sortida de la boca sud del túnel de Sóller. | ARCHIVO

|

Aquest mes es compleixen 25 anys de l’obertura del túnel al trànsit. Cocretament dia 19 de febrer farà un quart de segle que els sollerics agafaren els seus vehicles i passaren pel «furat», (expressió dita aleshores per fer referència al pas pel túnel) que escursava el temps per arribar fins a Palma. El setmanari del moment anunciava que més de 4.000 cotxes passaren pel túnel el primer dia d’obertura, una obertura no lliure de polèmica.


El túnel s’inaugurà amb sis anys de retard després dels coneguts escàndols de corrupció; quebra de la concessionària i protestes veïnals, el túnel es feia realitat i permetia als sollerics evitar el pas pel Coll de Sóller. No obstant, el túnel tornava a ser notícia l’any 2017 quan el Consell anuncià el rescat de la concessió que el gestionava perquè fos definitivament gratuït. Concretament dia 1 de setembre d’aquest any, el túnel no costava cap euro per a ningú i s’aixecaren les barreres del peatge més car de tota Espanya pels tres quilòmetres de longitud que feia la carretera.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

+ VIST