El Consell desclassifica Can Guixa i queda inclòs dins Horts i Tarongers

De les quinze unitats que hi ha a Sóller, aquesta és l’única afectada per la nova normativa que regula el sòl rústic

La zona de Can Guixa afecta uns 9.800 metres quadrats.

|

El Consell desclassificarà els terrenys de Can Guixa i quedaran inclosos dins el pla d’Horts i Tarongers. Com a tants d’altres municipis de Mallorca, l’administració supramunicipal ha establert uns criteris per desclassificar, abans de finals d’any, diferents unitats d’execució que suposen modificar alguns terrenys, com el de Can Guixa a Sóller, i que passen a formar part del sòl rústic.


Així ho assegurà el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, el qual assistí a una reunió dilluns amb el Consell on s’informà que a Sóller es desclassificaria aquest terreny. Bestard explicà que «com que en 25 anys en aquest terreny no s’hi ha fet res, els solars es desclassificaran i passaran a estar considerats com a sol rústic, que en cas de Sóller passen a la categoria d’Horts i Tarongers».

El Pla General d’Ordenació Urbana aprovat a Sóller l’any 1998 estableix que en aquests terrenys s’hi podia projectar un vial que travessava des de l’Avinguda d’Astúries fins a Ses Fontanelles. A més també preveia una zona verda i la construcció de diversos habitatges en un espai que compren 9.800 metres quadrats. Aquestes vivendes podien tenir una planta baixa i dos pisos. Com que en 25 anys el promotor no ha executat les obres i l’Ajuntament descarta fer una modificació puntal del PGOU, els terrenys seran desclassificats en breu.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

+ VIST